Sunday, October 23, 2011

Bilim Kurgu

Bu paragrafları bilgisayarımda buldum. Anlaşılan bir zamanlar bilim kurgu romanı yazabileceğimi düşünüyormuşum :DDDD

========

Europa'nın buzlarla kaplı kabuğunun altındakı denizaltı zindanları, Jüpiter'in bu hırçın uydusunun yeni sahiplerinin işgali ardından yakılıp yıkılan Titan şehirlerinden sağ kurtulan insanlar için tam bir kabus haline dönüşmüştü. Güneş sisteminin tümüne insanların hakim olduğu günlerin hatırası, en az Europa geceleri kadar soğuktu.

Hücresinde derin düşüncelere dalmış olarak oturan Kauri'yi aniden bir titreme sardı. Aklına Titan'a indiği ilk gün geldi. Terraform edilmiş ilk uydulardan olan Titan'ın kontrolünü üstlendiği o günden bu yana çok şey değişmişti. Kevtorlu esirlerin tutulması için yaptırdığı bu Europa zindanlarının içine kendisinin düşeceğini kim tahmin edebilirdi ki.

Megafondan duyulan yüksek ve tiz ses yemek zamanının geldiğini haber veriyordu. Bir süre sonra hücresinin önüne gelen bir robot içinde ne olduğu belirsiz, bir balçığı andıran, yemek dolu tası önüne bıraktı. Robotun anlaşılması zor sesinden ne dediğini çıkaramayınca, kendine kızdı. Mertol ona Kevtorca'sını geliştirmesi gerektiğini defalarca hatırlatmıştı oysa ki. "Lanet olası robotlar!" diye haykırdı. Ama sonra bir Kevtorlu yüzü görmektense burda bir ay daha bu lanet yemeği hergün kaşıklamayı tercih edeceğini düşündü. Hem bir Kevtorlu onu tanırsa, bu sonu olurdu. Karşı hücreden gelen inlemeler iştahını kaçırmıştı. Yemek tasını karşı duvara fırlattı ve küçük hücresinde volta atmaya başladı.

No comments:

Post a Comment